<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil øke rekkevidden med 160 km på fem minutter

Svenske Volvo Cars skal samarbeide med et selskap som utvikler teknologi som skal gi «ekstremt rask lading».

Publisert 19. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
«EKSTREMT RASK LADING»: Volvo Cars er den første produsenten av premiumbiler som investerer i det israelske batteriteknologiselskapet StoreDot. Her fra den svenske bilprodusentens stand på bilmessen i New York i påsken. Foto: Bloomberg

Volvo Cars har via venturekapitalvirksomheten Volvo Cars Tech Fund investert i israelske StoreDot, melder bilprodusenten tirsdag.

Det oppgis imidlertid ikke hvor mye Volvo Cars har investert.

StoreDot utvikler batteriteknologi for elbiler som skal gi «ekstremt rask lading». Ifølge det israelske selskapet skal teknologien deres gjøre det mulig å lade 160 kilometer i ren elektrisk rekkevidde på kun fem minutter.

Med samarbeidet vil Volvo Cars samarbeide tett med StoreDot om ny batteriteknologi, heter det. Den svenske bilprodusenten har selv som mål å kun ha helelektriske biler innen 2030, mens StoreDot sikter mot masseproduksjon av sin teknologi innen 2024.

I mars utgjorde de helelektriske modellene 9,0 prosent av Volvo Cars' bilsalg. Et delmål er at de helt elektriske modellene skal utgjøre halve salget om tre år.

Volvo Cars er den første premiumbilprodusenten til å investere i StoreDot, heter det videre.

Det nye samarbeidet vil hovedsakelig utøves innenfor joint venturet med Northvolt , ifølge Volvo Cars. I dette samarbeidet fokuseres det på utvikling og produksjon av battericeller til neste generasjons helelektriske Volvoer og Polestar-biler, og det er planer om en ny gigafabrikk i Europa. Investeringene i joint venturet ventes å bli på rundt 30 milliarder kroner, og i forbindelse med samarbeidet skal partene åpne et forsknings- og utviklingssenter i Göteborg.