Stordalen flagger ned til null

Petter Stordalen fortsetter med nedsalg.

NULL: Petter Stordalens Strawberry Capital har flagget sin eierandel i Catella ned til null. Tilsvarende flagging gjøres i MicroSystemation. Foto: NTB Scanpix
Børs

Petter Stordalens Strawberry Capital har ifølge Holdings flagget sin eierandel i Catella ned til null, grunnet sikkerhetskrav fra primærmegler, skriver TDN Direkt. 

Tilsvarende flagging gjøres i MicroSystemation. I begge tilfellene har primærmegleren sendt ut flagging av samme antall aksjer.

«Sannsynligvis handler det om noen form for pantsettelse av aksjene», skriver Holdings, ifølge nyhetsbyrået.

Flere salg nylig

Tidligere denne våren har han solgt aksjene sine i svenske TV- og streamingsselskapet, Nent Group, som står bak Viasat. Han solgte også aksjer i selskapene Stillfront og Dometic.

Tidligere denne uken solgte Stordalens Strawberry Publishing forlagene i Danmark og Sverige til Bonnier Books.

– Bonnier har vært vår største konkurrent. Derfor er det ekstra morsomt at vi kom i mål med dem. Det er ingen man respekterer mer enn dem man har kriget hardest med, sa Stordalen, som er hovedeier i Strawberry Publishing, til VG.

Milliardgjeld

Coronakrisen har rammet hotellkongen knallhardt. Som eier av Choice-hotellene, deleier i Ving og aksjonær i Hurtigruten har han en gjeld på ti milliarder, skrev NRK nylig.

– Jeg har en uke som jeg helst ikke vil ha igjen. Jeg svetter om natten og sover dårlig. Det som skjer er at jeg ser inn i et svært svart hull av alt det som så bra ut, sa Stordalen på Lindmo-programmet som ble sendt 1. mai.

Han har uttalt på sin egen podkast Stormkast at målet er at alle selskapene hans skal komme gjennom krisen.

Kapital anslo at Stordalen hadde en nettoformue på 26 milliarder kroner i 2019.