<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seks selskaper går på børs – hydrogen, sol, tech og luftfart er blant nøkkelordene

Hele seks selskaper børsmeldte i morgentimene at de går på børs innen kort tid. Her er en kort introduksjon til de nye navnene.

Publisert 24. mars 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
PÅ BØRS: Argeo går på børs innen kort tid. Avbildet: Adm. direktør Trond Figenschou Crantz. I bakgrunnen klargjør AOV-operatør Marvin Dar og geofysiker Martine Løvås AOV'en Hugin for bruk. Foto: Iván Kverme

Tekna Holding har allerede hentet 750 millioner kroner i en emisjon som investorene kastet seg over, og er klare for handel på Euronext Growth rundt 30. mars. 

Argeo har som mål å fornye havromskartleggingen og inspeksjonsindustrien gjennom robotisering, og gjennom å ta i bruk nye sensorer og og forbedret avbildningsteknologi.

Selskapets markeder er innen infrastruktur, havvind, olje & gass inspeksjon samt leting etter dypvannsmineraler, og har som plan å omsette for over 100 millioner kroner i 2021.

Hynion bygger hydrogenstasjoner i og rundt de største byene i Skandinavia. Selskapet har som mål å i løpet av de nærmeste årene etablere og drive 30 hydrogenstasjoner i Nord-Europa.

Norse Atlantic vil hente 1,3 milliarder kroner i forkant av børsnotering, en emisjon som verdsetter selskapet til 200 millioner før kapitalinnhentingen. Selskapet børsnoteres på Euronext Growth innen 12. april. 

Norsk Solar går også på Euronext Growth innen 12. april. Selskapet henter mellom 100 og 125 millioner kroner i en emisjon. Med seg på laget har de «vindenergikongen» Lars Helge Helvig

EcoOnline, et ledende programvareselskap som hjelper kunder med økt kjemikaliesikkerhet og kostnadseffektivt HMS-arbeid, blir i dag notert på Euronext Growth Oslo.

Ved utgangen av 2020 hadde EcoOnline over 370 ansatte i syv land. Proforma-omsetningen var 334 millioner kroner i 2020. Selskapet rapporterte 348 millioner kroner i annualiserte gjentakende inntekter ved utgangen av januar 2021, inkludert oppkjøpet av Engage EHS.