KjøpLogg inn

Doblingskandidat stiger etter analyse

Etter en dårlig start på dagen peker pilene nå oppover på Oslo Børs.

Publisert 23. juni 2022 kl. 12.50
Oppdatert 23. juni 2022 klokken 15.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 366 ord
Foto: Dreamstime

             

(Saken oppdateres)

Oslo Børs åpnet svakt ned torsdag morgen, men har nå snudd oppover.

Klokken 15:00 står hovedindeksen i 1.161,51, ned 0,2 prosent.

Oljeprisen

Brent-oljen er torsdag ettermiddag opp 0,0 prosent til 111,77 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,01 prosent til 106,20 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 108,59 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.

Equinor har steget rundt 1,5 prosent, mens Aker BP er ned 2,4 prosent. Også Vår Energi synker drøy 1 prosent torsdag.

Opptur

Targovax er opp rundt 20 prosent. Selskapet meldte i morges at de har fått tillatelse fra det amerikanske legemiddeltilsynet (FDA) om å starte kliniske studier med ny og forbedret TG01 kreftvaksine i USA.

Elmera , tidligere Fjordkraft, vurderes nå som en doblingskandidat av ABG-analytiker. På Oslo Børs er aksjen opp rundt 7 prosent torsdag ettermiddag.

Også Flex LNG har en god dag. Aksjen er nå opp rundt 11 prosent etter melding om tre nye time charter-kontrakter. Selskapet øker nå ordrereserven med 7,5 milliarder kroner.

Tomra snur til en oppgang på rundt 0,09 prosent etter å ha handlet i negativt terreng tidligere på dagen. Selskapet har torsdag invitert analytikere og investorer til kapitalmarkedsdag der de annonserte at vekstambisjonene jekkes opp fra 10 til 15 prosent for de kommende årene. – Som ventet, sier analytiker Daniel Vårdal Haugland i ABG Sundal Collier.

Nordic Nanovector stupte onsdag etter en melding om at de vil søke ytterligere guiding fra kompetente regulatoriske myndigheter , inklusive FDA, om veien videre for Paradigme. Selskapet har også blitt slaktet av DNB Markets analytikere. Aksjen endte i går ned 55,4 prosent, men har torsdag hentet seg inn rundt 12 prosent. 

I rødt

Dof raste onsdag 44,1 prosent etter selskapet meldte at de har kommet til enighet med en stor del av kreditorene om en større restrukturering. Også torsdag topper aksjen taperlisten, med et fall på ytterligere 13 prosent.

MPC Container Ships faller rundt 10 prosent torsdag. Aksjen er fra torsdag notert eksklusive utbytte på 0,16 dollar.

Golden Energy Offshore Services gjorde et hopp på nesten 20 prosent tidligere torsdag, men har nå snudd fullstendig og er ned rundt 16 prosent. Selskapet har nå sikret finansiering for nedbetalinger på to millioner dollar hver på to fartøy til verftet ROC.