<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler sin tredje kjempefabrikk

Northvolt Drei får en årlig produksjonskapasitet på 60 GWh, tilsvarende batterier til én million elbiler.

Publisert 15. mars 2022
Oppdatert 15. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
STORE PLANER: For Northvolt, ledet av Peter Carlsson. Foto: Bloomberg

Northvolt har som intensjon å bygge en gigafabrikk for batterier i Heide i delstaten Schleswig-Holstein nord i Tyskland, går det frem av en pressemelding tirsdag. 

Northvolt Drei får en årlig produksjonskapasitet på 60 GWh, tilsvarende bærekraftige litium-ion-batterier til én million elbiler. Dermed har Northvolt produksjonskapasitet på mer enn 170 GWh under utvikling.

– Det betyr noe hvordan vi produserer en battericelle. Hvis du bruker kull i produksjonen din, legger du en anselig mengde CO2 inn i batteriet. Men bruker vi ren energi, kan vi bygge et veldig bærekraftig produkt, sier Northvolt-sjef Peter Carlsson i en kommentar. 

– Vår filosofi er at nye energiintensive industrier, som batteriproduksjon, bør bygges geografisk nært der energien produseres, legger han til.

Første batteri i 2025

Northvolt Drei sikter mot å produsere sine første batterier i 2025, ved hjelp av omkring 3.000 ansatte. Målet er at batteriene skal få det laveste klimaavtrykket på det europeiske kontinentet.

Schleswig-Holstein har ifølge meldingen det reneste kraftnettet i Tyskland, og karakteriseres av overskuddsenergi fra land- og havbasert vindkraft forsterket av fornybar energi ved hjelp av tilknytning til Danmark og Norge.

Stockholm-baserte Northvolt har Volkswagen som største eier, med 20 prosent av aksjene. Norsk Hydro er også inne med rundt 1 prosent eierandel.