<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikere ser nær dobling etter kurskollaps

Mange aksjer har falt tungt tross et godt år. Nå har analytikerne plukket de beste aksjene etter kurskollaps.

Publisert 30. des. 2021
Oppdatert 30. des. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
DOBLING: Analytikerkorpset på Wall Street ser nær dobling av Pinduoduo. Foto: AP Photo

2021 har vært en fantastisk år for aksjer. Oslo Børs har steget rundt 23 prosent i år, S&P 500 er opp 27,6 prosent og Nasdaq har steget 28 prosent.

Nå har analytikerne funnet frem til aksjer som er i en negativ trend – et bearmarked – og funnet de beste kjøpsmulighetene til rabattert pris.

Aksjene som er inkludert i listen har falt minst 20 prosent fra toppen i 2021, har opptil 87 prosent oppside og minst to tredeler av analytikerne som har dekning på aksjen anbefaler kjøp.

E-handelsplattformen Pinduoduo er et selskap som arbeider i verdikjeden mellom gård og butikk og techguru Cathie Wood har investert kraftig i aksjen den senere tiden. Ifølge konsensus har aksjen 87 prosents oppside.

Flyselskapet Alaska Air Group er også inne på listen. Reiselivsaksjer har slitt i 2021 som følge av coronanedstengninger, og Alaska Air har følgelig steget kun 1,7 prosent. Til sammenligning har S&P 500 steget 27 prosent. 

Aksjen er blant de billigste på Wall Street med fremtidig P/E – med estimater for de neste 12 månedene – som er 20 prosent lavere enn gjennomsnittlig P/E siste 5 år.

PayPal anbefales også kjøpt. 

– Jeg vet at noen selger PayPal på grunn av utviklingen i chartet. Jeg blir motivert av at aksjen er ned 131 dollar fra toppen og anbefaler kjøp, sier Jim Cramer.