<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Støhle går av som Höegh LNG-sjef

Sveinung Støhle er tilbudt toppjobb i et annet, utenlandsk rederi.

Publisert 11. okt. 2021
Oppdatert 11. okt. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
SLUTTER: Höegh LNG-sjef Sveinung Støhle. Foto: Eivind Yggeseth

Sveinung Støhle har varslet Höegh LNG at han vil fratre stillingen som konsernsjef for å forfølge «en alternativ karrieremulighet» utenfor Norge.

Støhle blir i sjefsstillingen til 1. november, opplyses det i en melding. Deretter tar Höegh-veteran Thor Jørgen Guttormsen over på midlertidig basis, mens styret søker etter en ny toppsjef.

Støhle har vært i Höegh LNG siden 2005.

– Det har vært en glede og et privilegium å få lede Höegh LNG-gruppens utvikling og å jobbe med det mest talentfulle LNG-teamet i bransjen de seneste 15 årene, sier Støhle i meldingen.

Overfor DN sier han at han er tilbudt og har takket ja til en toppjobb i et utenlandsk rederi.

Styreleder i Höegh LNG, Morten W. Høegh, sier det er beklagelig at Støhle går av, men takker den avtroppende sjefen for hans innsats og ledelse i byggingen av Höegh LNG som en ledende FSRU-aktør i LNG-bransjen – og ønsker ham videre alt det beste.

Tatt av børs

Støhles fratredelse kommer rundt et halvt år etter at Höegh LNG ble strøket fra notering på Oslo Børs.

Tidlig i mars ble det kjent at et Morgan Stanley-fond og Høegh-familiens private selskaper overtar alle aksjene som familien ikke allerede eide i gassrederiet.

Transaksjonen var omstridt , men ble gjennomført, og rederiet ble tatt av børs i slutten av mai.