<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk inn i Twitter-styret

Elon Musk nomineres som styremedlem i Twitter. Toppsjefen mener Tesla-sjefen kan tilføre «høy verdi».

Publisert 5. apr. 2022
Oppdatert 5. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
STØRST I TWITTER: Elon Musk. Foto: NTB

Elon Musk satte fyr på Twitter-aksjen , og utløste en oppgang på hele 27 prosent i mandagens handel på Wall Street da han meddelte markedet om sin eierandel i selskapet på 9,2 prosent.

Ifølge en melding sendt inn til det amerikanske finanstilsynet (SEC) tirsdag vil Musk bli nominert til Twitter-styret.

– Kan tilføre mye verdi

Twitter opplyser om at selskapet har blitt enig med Musk om at så lenge han sitter i styret ikke kan eie mer enn 14,9 prosent av aksjekapitalen.

I en rekke tweets tirsdag skriver Twitter-sjef Parag Agrawal ifølge Nyhetsbyrån Direkt at selskapet i løpet av de seneste ukenes samtaler med Musk har kommet frem til at Tesla-sjefen kan tilføre mye verdi til styret.

«Han både tror på og er en intensiv kritiker av tjenesten, noe som er akkurat det vi trenger i Twitter og styrerommet for å gjøre oss sterkere på lang sikt», skriver Agrawal.

SEC heiser rødt flagg

Musk eier nærmere 73,5 millioner aksjer i Twitter, en aksjepost som etter mandagens rally er priset til nesten 3,7 milliarder dollar.

Aksjen stiger for øvrig over 7 prosent i førhandelen på Wall Street tirsdag.

Wall Street Journal skrev mandag kveld lokal tid at Musk kan ha flagget Twitter-investeringen for sent, og gitt seg selv dårligere kort i krangelen med SEC.