<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliarder forduftet for giganter etter Musk-grep

Elon Musks overtagelse av Twitter har kostet flere dyrt. 

Publisert 14. nov. 2022
Oppdatert 14. nov. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 323 ord
I HARDT VÆR: Elon Musk har fått kritikk etter hans oppkjøp av Twitter.  Bloomberg

Elon Musks mye omtalte overtakelse av Twitter har den siste tiden vekket oppsikt. 

Etter at Musk tok over styringen av selskapet sist uke har han sagt opp halve staben og advart om en potensiell konkurs dersom selskapet ikke tar grep.

Milliardæren hevder at han jobber for fullt – fra morgen til kveld, syv dager i uken, etter at han tok over Twitter, ifølge CNN.

«Jeg har for mange baller i lufta, det er sikkert,» sa Musk på videolink mandag, under en forretningskonferanse i forbindelse med G20-toppmøtet på Bali.

Flere milliarder forduftet

Musk lanserte en ny abonnementstjeneste på Twitter – som ga hvem som helst muligheten til å bli en verifisert bruker ved å betale 8 dollar i måneden. Den blå verifiseringshaken har gjennom mange år kun blitt gitt til brukere som har fått verifisert sin identitet, som politikere eller kjendiser. 

Denne nye ordningen skapte store problemer for flere selskaper.

Blant annet utgav en anonym bruker seg for å være legemiddelgiganten Eli Lilly og annonserte at insulin, som selskapet selger, var blitt gratis. 

Tweeten fikk Eli Lilly-aksjen til å stupe over 4 prosent og rundt 15 milliarder dollar ble dermed barbert bort fra selskapsverdien, ifølge CNBC.

Luftfartsforsvarsselskapet Lockheed Martin led av samme skjebne. Dette etter at en anonym person utgav seg for å være dem og tvitret at selskapet ville stoppe våpensalg til land som Saudi-Arabia og Israel. Dette endte opp med at selskapsverdien falt med flere milliarder dollar da aksjen stupte med over 5,5 prosent.

Får konsekvenser for Tesla

Kaoset som oppstod etter Musks overtagelse av Twitter kan nå ende opp med å koste han dyrt.

Analytiker Dan Ives i Wedbush kuttet Teslas kursmål med 50 dollar til 250 dollar som følge av situasjonen med Twitter-overtakelsen.

«I det som har vært en mørk komedie med Twitter, har Musk i hovedsak skadet Tesla aksjen og historien. Det begynner å påvirke Tesla-merket med denne pågående Twitter-togvrak-katastrofen», skrev Ives i et notat til klienter.