<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
ET LITE LYSPUNKT: Fries av søtpotet var lunsjduoens lyspunkt hos Brooklyn Burger Joint Tøyen. Foto: Finansavisen

En skuffende burgerbule

Tøyens nye burgerbule kunne vært midt i smørøyet for gründerne i nabolokalet, men bommer totalt. 

Category iconLunsjguiden
    Publisert 9. okt. 2020
    Lesetid: 3 minutter

    – Er det virkelig greit å starte et restaurantnavn med en by, for deretter å avslutte det med en bydel i en helt annen by, på andre siden av Atlanterhavet? spør Short. 

    De to har beveget seg til den up-and-coming bydelen Tøyen. I samme bygg som dagens fokalobjekt ligger Startup Village med hippe teknologiselskaper som Mittanbud.no, Let's deal og Kickback. 

    Brooklyn Burger Joint Tøyen 

    Det er lite som klaffer hos den nye burgerrestauranten på Tøyen da lunsjduoen er innom. Uoppmerksom service og under middels mat blir ikke reddet av gode pommes frites. Brooklyn Burger Joint Tøyen ender på bunnen av skalaen. 

    Sted: Hagegata 22, Oslo, 0653.

    Pris lunsjretter: 105–171 kr.

    Tid før maten kom: 15 min.

    Besøkt: 30. september.

    Terningkast: 2 

    – Hva er vel ikke en bedre start-up-lunsj enn burger, proklamerer Long. 

    Ingen bordbestilling  

    På torget ligger relativt nyåpnede Brooklyn Burger Joint Tøyen. På utsiden står det mange enkle bord i treverk. 

    TØYEN TORG: Brooklyn Burger Joint er langt ifra Tøyens nye storstue selv om det ligger sentralt på Tøyen Torg. Foto: Iván Kverme

    – Dette virker som samme konsept som Munchies, sier Short. 

    Med andre ord en enkel og grei burgerbule. 

    Long og Short åpner glassdøren inn og spør om de kan sette seg i høstluften ute en siste gang. 

    Som alle andre restauranter har de informasjonsark fra Oslo kommune på bordene, hvor det blir gjort klart at de kun skal ha bordbestilling på grunn av smittevern. 

    To andre bord er okkuperte. To menn sitter inne og gafler i seg sine respektive burgere. Og i hjørnet sitter en kvinne midt i en «business-call». 

    Brus-fadese  

    Etter 15 minutters venting blir lunsjkameratene utålmodige. Den ene mannen på jobb, som fungerer som både servitør og burger-kokk, flyr frem og tilbake på innsiden uten å ense de to sultne gjestene utenfor. 

    – Jeg regner med at han skjønner at vi ikke sitter her for moro skyld. Det koster ingenting å være litt oppmerksom, sier Short oppgitt. 

    Til slutt beveger han seg inn og spør om å få bestille.  

    FADESE: Long og Short ble skuffet over både maten og servicen på Brooklyn Burger Joint Tøyen. Foto: Iván Kverme

    Til deres overraskelse får de beskjed om å bestille inne, til tross for informasjonsarkets bokstav. 

    – Dette er vel strengt talt feil. Hvis Oslo kommune mener de skal ha bordbestilling, kan de jo ikke bare be oss bestille ved disken. 

    Lunsjduoen bestiller hver sin burger med pommes frites, og noe passende brus ved siden av. 

    En cola-fadese følger. I det Short skal åpne sin egen flaske mister han den i gulvet og toppen går av. Hvilket resulterer i en ørliten cola-fontene på gulvet. 

    Måltidets høydepunkt blir at Short får en ny cola, gratis. 

    Helt middels burger  

    På uteserveringen ved siden av, sitter en kvinne og jobber på pc-en sin. Long og Short jobber i stedet med bestikket idet maten kommer 15 minutter senere. 

    Pommes frites sjekkes først. Short smaker på sin variant av søtpotet med sriracha-mayo. 

    – Dette er gjort riktig. Enkelt, greit og digg. Skorpen er salt og crisp, og innsiden myk og søt. 

    Long istemmer fra andre siden av bordet, hvor hun smaker på sine pommes frites med trøffelolje og parmesan. 

    – Disse er ganske gode også, med fin trøffelsmak. 

    SYNET BEDRAR: Maten på Brooklyn Burger Joint ser bedre ut enn det smaker. Et luftig og tilsynelatende delikat burgerbrød var kjedelig og smakløst. Foto: Finansavisen

    Ser bedre ut enn det smaker 

    – Burgerne ser overraskende bra ut, sier Long idet maten kommer på bordet. 

    Hennes variant består av oksekjøtt, barbequesaus, paprika, rødløk og agurk. Short på sin side gikk for noe med italiensk schwung. En burger med parmesan, soltørket tomat og balsamico. 

    – Den smaker ikke balsamico og tomaten må jeg nesten ta bort, den er ikke noe særlig. Men kjøttet er godt. Brødet er akkurat litt for tørt, utdyper Short. 

    – Det er åpenbart bra kjøtt og sausen på min burger er god og fyldig, men det blir litt kjedelig og mangler smak, forklarer Long. 

    – Det må mer til for å skille seg ut i Oslos burgerjungel i dag, legger Short til. 

    KJEDELIG: Et upersonlig og kjedelig lokale hjelper heller ikke. Men uteserveringen kan nok være hyggelig på en fin og varm dag. Foto: Iván Kverme

    Tilbehøret var høydepunktet 

    Lunsjduoen sitter mette, men ikke fullt så fornøyde igjen når maten er fortært. 

    – Pommes fritesen ble måltidets høydepunkt. Resten er under par. Dessverre, fordi det hadde vært fett med en smud burger her, sier Short. 

    – Det er mye som må endres for at jeg kommer tilbake hit. Det frister mer å prøve ut noe annet på torget her, svarer Long.