<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Varsler masseoppsigelser

Viaplay har stupt 70 prosent på børsen etter resultatvarselet for en måned siden. Nå skal selskapet være i ferd med å sende ut masseoppsigelser.

Publisert 5. juli 2023
Oppdatert 5. juli 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 269 ord
I TRØBBEL: Viaplay. Foto: Dreamstime

Ansatte i strømme- og underholdningsselskapet Viaplay skal ha fått en e-post der det kommer frem at flere personer vil bli sagt opp, melder Aftonbladet.

Ifølge avisens kilder skal det dreie seg om masseoppsigelser.

Presseavdelingen i Viaplay vil ikke svare på nøyaktig hvor mange som vil få oppsigelsesvarsel, ettersom det fortsatt er «work in progress.»

Sjokkerte markedet

Viaplay kunngjorde i forrige uke en ny driftsmodell og endringer i konsernledelsen , to uker etter at selskapet sjokkerte markedet et resultatvarsel, nedjusterte prognoser og toppsjef Anders Jensens umiddelbare avgang.

En rekke meglerhus reagerte på resultatvarselet med å slakte aksjen.

– Dette er det første av flere trinnvise endringer for å sikre at vi investerer i områder med størst potensial, at vi er fullt fokusert på vårt daglige arbeid med å skape lokalt relevante produkter og opplevelser, og at vi er så nær våre kunder som mulig, forklarte Jensens etterfølger Jørgen Madsen Lindemann. 

– Vi vurderer konkurransedyktigheten i alle våre virksomheter og vil gjøre nødvendige endringer for å levere på et høyere nivå og forbedre avkastningen på våre investeringer i innhold og teknologi, fortsatte han.

Aksjen markant opp

Viaplay guider nå at den internasjonale virksomheten taper 1,4–1,5 milliarder svenske kroner i 2023, mot en tidligere guiding på 1,0–1,1 milliarder kroner i underskudd.

Konsernet varslet også om en lavere etterspørsel i både det nordiske og internasjonale forbrukermarkedet, samt fortsatt nedgang i reklamemarkedet. Dessuten har kostnadsprogrammet på 1 milliard svenske kroner iverksatt i fjor høst gått saktere enn forventet.

Viaplay kunngjør sine tall for andre kvartal 20. juli, der oppdaterte mellomlangsiktige mål vil bli lagt frem.

Aksjen stiger over 5 prosent i Stockholm onsdag, men er ned 70 prosent den siste måneden.