<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Afrika-bråk

Tidligere Twitter-ansatte i Afrika savner sluttvederlag og hevder seg dårlig behandlet etter at de fikk sparken i november.

Publisert 18. juli 2023 kl. 15.55
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 309 ord
TØFFE KUTT: I Twitter etter at Elon Musk overtok. Foto: NTB

Elon Musk har gjennomført tøffe kostnadskutt etter at han overtok Twitter i fjor høst. Dette har blant annet gått utover selskapets eneste Afrika-kontor i den ghanesiske hovedstaden Accra, der de fleste fikk sparken i november. 

Kilder opplyser nå til CNBC at tidligere Twitter-ansatte i Ghana står uten sluttvederlag, og ikke har hørt fra sin eks-arbeidsgiver på tre måneder.

– Har handlet i dårlig tro

«Alle som forlot selskapet ble tilbudt tre måneders sluttvederlag, noe som er 50 prosent mer enn det som er pålagt ved lov», tvitret Musk da den globale nedbemanningsrunden ble offentliggjort – uten å gjøre det klart hvilket kontor eller hvilken jurisdiksjon han refererte til.

Ifølge ghanesisk lovgivning skal ansatte betales sluttvederlag og gis tre måneders varsel før de blir oppsagt, men nettstedets kilder hevder Twitter-ansatte i Accra fikk mindre enn én måned.

– Twitter har handlet i dårlig tro siden vi ble sagt opp. De forsøkte ikke engang å forhandle om sluttvederlag med oss før internasjonale medier begynte å skrive om dette, og etter at vi hadde kontaktet arbeidskontoret i Ghana, sier en av kildene.

Takket ja til dårlig tilbud

Gjennom sin juridiske representant tok de ansatte til slutt imot et ifølge dem utvannet sluttvederlagstilbud i mai, men siden har stillheten fra Twitter vært total.

– Vi samarbeidet og aksepterte tilbudet de kom med for å komme videre med livene våre. Imidlertid har de fullstendig ignorert oss siden advokaten vår kontaktet deres for å akseptere tilbudet i mai. Mange av oss har heller ikke fått betalt utestående utgifter, fortsetter den ene kilden.

Twitter har besvart CNBCs forespørsel om kommentarer med en automatisk respons.

Elon Musk har gjort det meste for å skalere ned den sosiale medieplattformen siden han kjøpte den for 44 milliarder dollar i oktober, en nedskalering som har vært tvingende nødvendig ettersom Twitter har mistet nesten halvparten av sine annonseinntekter etter overtakelsen.