Regjeringens Amazonas-politikk får skarp kritikk
Regjeringen har helt bensin på regnskogbålet med sin utydelige og uryddige kommunikasjon overfor Brasil om skogbrannene i Amazonas, hevder miljøorganisasjoner.
Brasil sier nei til Amazonas-hjelp fra G7-landene
Brasils regjering sier den ikke vil ta imot hjelpen G7-landene har lovet til å redde Amazonas. De kommer samtidig med Notre-Dame-kritikk av Frankrike.
Bolsonaro mener G7 behandler Brasil som en koloni
G7-landene behandler Brasil som en koloni når de lover støtte til brannslukking i Amazonas, hevder den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro.
Venstre vil bruke norsk olje som pressmiddel mot Brasil
Equinor må brukes som pressmiddel mot Brasil for å redde regnskogen, mener Venstre. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier blankt nei.
Spania vil ikke blokkere handelsavtale med Sør-Amerika
Spania ønsker ikke å blokkere den forestående frihandelsavtalen mellom EU og det søramerikanske handelsforbundet Mercosur, opplyser landets regjering.
Regnskogfondet har samlet inn millioner i forbindelse med Amazonas-branner
Regnskogfondet har de siste dagene samlet inn 5,8 millioner kroner via Facebook i forbindelse med skogbrannene i Amazonas. Det opplyser organisasjonen til NTB.
Brasil sender hæren på brannslukking i Amazonas
Brasils president Jair Bolsonaro har fredag godkjent å utplassere soldater i hæren i Amazonas for å slukke brannene i regnskogen.