<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
gjøran sæther
Rekordår for restaurantgigant
– Vi opplevde en ketchupeffekt i fjor. Det ble all-time high på alle plan, sier Gjøran Sæther, adm. direktør i restaurantgruppen Fursetgruppen.
Restaurantbransjen er ute av dvalen
Under pandemien var det restaurantkonsern utenfor Oslo som klarte seg best. I år har også flere restaurantaktører i hovedstaden våknet til live.
Tjente 16 mill. på restaurantdrift
Etter et marerittår for restaurantbransjen i 2020 klarte Fursetgruppen å forbedre driftsresultatet med 59 millioner kroner i fjor. Godt sommervær og uteserveringer bidro positivt.
– Dette er noe dritt
– Kompensasjonstiltakene er ikke gode nok. Nå må vi gi våre ansatte verdens verste julegave, sier Gjøran Sæther, adm. direktør i restaurantgruppen Fursetgruppen.
Tapte 27 mill. på drift av Oslo-restauranter
Restauranter som Ling Ling, Grand Café og Ekebergrestauranten holdt stengt store deler av fjoråret. Med halvert omsetning fikk eieren Fursetgruppen et kjempetap.
– Får ikke 85 prosents støtte, bare 40–50
– Politikerne sier vi får dekket 80–85 prosent av de kostnadene våre, det reelle er mellom 40 og 50 prosent, sier Furset-sjef Gjøran Sæther.
Omsetningen kan bli nær halvert i 2020
Fursetgruppen klarte å vokse litt både på topp- og bunnlinje i fjor. I år ventes omsetningen å bli barbert med 40 til 50 prosent.