<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs i rødt – rally i shippingaksje

Havila Shipping skjøt opp 31,6 prosent, mens REC Silicon og Scatec falt tungt. 

Publisert 7. sep. 2021 kl. 16.28
Oppdatert 7. sep. 2021 klokken 16.43
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 589 ord
RALLY: Havila Shipping skjøt opp tirsdag.  Foto: Havila Shipping

    ELOP  

Oslo Børs åpnet flatt tirsdag morgen, men snudde i rødt utover dagen. Hovedindeksen endte i 1.166,08 poeng, ned 0,76 prosent, og det ble omsatt aksjer for 4,2 milliarder kroner.

I grønt 

Forvalter Martin Mølsæter satser på flere «latterlig lavt» prisede aksjer i sin septemberoppdatering. 

– Et røverkjøp! sier han til Finansavisen. 

I Dagens aksjetips gjøres det endringer i flere giganter. Les om alle anbefalingene fra meglerhusene her.

Dagens desiderte vinner ble Havila Shipping som skjøt opp 31,6 prosent. Det var ingen børsmeldinger eller andre nyheter som umiddelbart forklarer oppgangen. 

Salgssjef i Pexip John Harald Grønningen kjøpte aksjer for over 100.000 kroner tirsdag. Det var med på å sende aksjen opp 5,8 prosent. 

– Lykkes vi, er potensialet enormt.

Det sa toppsjef Ole Kristian Sivertsen i Desert Control i forbindelse med selskapets andre kvartalsrapport. Agritech-selskapet har laget en flytende leire som gjør at toppjord, sandholdig jord og ørkensand får tilbake evnen til å holde på vann og næringsstoffer.

Mandag klatret aksjen nær 20 prosent på børs. Tirsdag var den opp ytterligere 8,7 prosent i løpet av dagen, men endte på stedet hvil. 

IR-direktør Hessi Mocca økte eksponeringen i Gaming Innovation Group og kjøpte aksjer for 915.000 kroner. Det sendte aksjen opp 3,3 prosent.

SAS fylte seks av ti seter i august og doblet med det trafikken sammenlignet med fjoråret. Men toppsjefen advarer stadig mot høy usikkerhet. Aksjen steg 2,8 prosent.

Kometinvestor Andreas Hofstad og Svend Egil Larsen garanterer minstetegningen på 12 millioner kroner i Aega-emisjonen. Aksjen klatret tirsdag 12,2 prosent.

PatientSky steg 5,3 prosent. Aksjen fortsetter dermed gårsdagens oppgang , da det ble kjent at blant andre Arne Blystad og Tore Aksel Voldberg gått tungt inn i selskapet.

Den siste måneden har PatientSky-aksjen klatret over 35 prosent, mens den det siste året er ned drøyt 65 prosent.

Elop la tirsdag frem sine tall for andre kvartal. Selskapet taper fortsatt penger, men fastholder målet om en omsetning på over milliarden i 2025. Det sendte aksjen opp 5,2 prosent.

I en oppdatering tirsdag kommer det frem at Nordax har mottatt aksepter på 42,49 prosent av aksjene i Bank Norwegian . Mandag ble det kjent at Nordax har forlenget tilbudsperioden til 24. september klokken 16.30. Bank Norwegian-aksjen endte opp 1,3 prosent.

Multiconsult meldte tirsdag ettermiddag om ny avtale for arbeid på Sotra-prosjektet i Bergen-området. Aksjen endte på stedet hvil. 

I rødt

Siem Offshore falt 8,8 prosent og Harmonychain falt 9,5 prosent uten at det var noen nyheter som bidro til fallene i noen av aksjene. REC Silicon falt 4,3 prosent og Scatec endte ned 2,6 prosent. 

Meglerhuset Arctic Securities «tar hensyn til guidingen» og sabler kursmåletNorwegian Energy Company med 95 kroner. Aksjen endte ned 1,3 prosent. 

Hörmann Automotive har skrevet 5-årig avtale om lønnsutbetalingstjenester med Zalaris. Aksjen falt imidlertid 2,1 prosent.

DOF ble svekket 3,5 prosent. Selskapets småaksjonærer er nå i ferd med å samle seg for å forhindre at en restrukturering med konvertering av gjeld skal føre selskapet i klørne på «gribbeinvestorer». 

Oljeprisen

Brent-oljen var tirsdag da Oslo Børs stengte ned 0,2 prosent til 72,08 dollar fatet, mens WTI-oljen var ned 0,4 prosent til 68,67 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,74 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

– Oljeprisen har i stor grad handlet i et konsolideringsmønster ettersom investorer fordøyer en rekke «push and pull»-faktorer, sier markedsstrateg i IG, Yeap Jun Rong.

– På den ene siden ser den svake arbeidsmarkedsrapporten i USA forrige uke og priskutt i Saudi-Arabia ut til å sette spørsmålstegn ved utsiktene for oljeetterspørselen, mens på den andre siden er tilbudet begrenset av de pågående påvirkningene fra orkanen Ida, noe som underbygger oljeprisene på kort sikt, fortsetter han.

Equinor steg 0,6 prosent, mens Aker BP endte ned 01 prosent.