SoftOx opp over 50 prosent etter mulig gjennombrudd i kampen mot covid-19

Nel stiger også igjen etter Nikola-bråk og Nikola-kollaps, mens Norwegian ramler videre etter å ha bikket under kronen torsdag.

INAKTIVERER CORONAVIRUSET: SoftOx Solutions-sjef Geir H. Almås sier selskapets behandling går direkte på å inaktivere coronaviruset. Foto: Iván Kverme
Markedskommentarer

Oslo Børs endte tilnærmet flatt fredag, etter å ha startet med frisk oppgang og deretter snublet etter lunsj og gått mot ny nedgang. Hovedindeksen endte ned 0,1 prosent til 838,14 poeng, som gir en utvikling på minus 3,2 prosent den seneste uken.

Omsetningen av aksjer og egenkapitalbevis fredag var på 3,96 milliarder kroner.

Oljeprisene pekte nedover ved børsslutt. Brent-oljen falt 0,2 prosent til 41,64 dollar fatet, WTI-oljen var ned 0,8 prosent til 39,86 dollar pr. fat. Ved børsslutt torsdag kostet Brent-oljen 41,78 dollar. Equinor   steg, Aker BP  falt.

Nel    steg igjen etter det Nikola-drevne fallet på 11,2 prosent torsdag. Også Nikola ble handlet oppover igjen fredag, i USA, etter kraftige fall tidligere i uken:

Mowi    , Bakkafrost   og Lerøy Seafood   falt alle fredag, mens SalMar  gikk motsatt vei blant sjømataksjene. Carnegie-analytiker Lars Konrad Johnsen frykter et svakere julerally for lakseprisen og anbefaler å vente med å kjøpe lakseaksjer.

Insr Insurance Group     utmerket seg igjen med kraftig kursoppgang, nå også på høy omsetning . Aksjen er dermed opp rundt 145 prosent på en uke, etter å ha blitt utbombet som følge av varsel fra Finanstilsynet og brannsalg til Storebrand  .

Det var imidlertid SoftOx Solutions    som steg mest fredag, til 81,00 kroner. Selskapet meldte fredag om positive resultater for en inhalasjonsløsning selskapet har testet på minigris. Løsningen vurderes av selskapet som et potensielt gjennombrudd i kampen mot coronaviruset og covid-19. Aksjen er opp 165 prosent hittil i år.

Okea     steg også godt. Selskapet har inngått avtale om kjøp av 30 prosent i Calypso-prospektet nær Draugen-feltet fra Neptune Energy. Videre har adm. direktør Erik Haugane kjøpt 50.000 aksjer i selskapet til kurs 7,84 kroner.

Norwegian    bikket torsdag under 1,00 kroner for første gang, og nedgangen fortsatte fredag.

Leasingselskapet BOC Aviation solgte torsdag 421.000 aksjer i Norwegian, og har deretter igjen rundt 364 millioner aksjer, som tilsvarer 9,99 prosent.

Kjell Inge Røkkes grønne favoritter, Aker Offshore Wind  og Aker Carbon Capture  , har hatt en solid utvikling på børsen, men fredag gikk det nedover. Vindkraftsselskapet er stadig opp 30 prosent seneste uke, mens karbonfangstvirksomheten kan skilte med 7 prosents oppgang på en uke.

Quantafuel   er på sin side ned 8 prosent den seneste uken, etter mye omtale og kurssvingninger den seneste tiden.

Tross tre strake dager med kursfall, er plastgjenvinningsselskapet stadig opp solide 255 prosent siden årsskiftet.

Miljøteknologiselskapet Vow  falt for andre dag på rad, men er opp nær 50 prosent den seneste måneden.

Seismikkselskapet PGS  er ned 12 prosent den seneste uken. Selskapet opplyste fredag morgen at det er blitt enig med majoriteten av sine långivere om refinansiering av lån, men at det fortsatt ikke har sikret stort nok flertall. PGS jobber derfor stadig med å skaffe tilstrekkelig støtte.

John Fredriksens Golden Ocean Group   fortsatte oppgangen etter at Danske Bank Markets har oppgradert anbefalingen. Meglerhuset anbefaler nå å kjøpe, ifølge TDN Direkt. Kursmålet er også løftet.

Med det har tørrlastrederiet steget 8,5 prosent siden forrige uke.

Orkla  ble løftet etter de solide resultatene fra Jotun fremlagt torsdag kveld. Merkevarekonsernet var Oslo Børs' syvende mest omsatte aksje fredag.

oslo børs
hovedindeksen
aksjer
egenkapitalbevis
oljeprisen
coronakrisen
coronapandemien
covid-19
coronavaksine
breaking
esg
kjell inge røkke
john fredriksen
jotun
restrukturering
plastgjenvinning
merkur market
vindkraft
karbonfangst
draugen
Nyheter
Markedskommentarer
Børs