<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hegnar: – De er jo så gode og søte, så bamsete

Trygve Hegnar diskuterer Trygve Slagsvold Vedum, bamsepolitikk fra regjeringen, visesentralbanksjefens sjokkavgang og boligprisutviklingen.

Publisert 4. des. 2020 kl. 17.50
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 412 ord
Slagsvold Vedum for
04.12.2020 Ukens heteste tema er at Senterpartiet seiler opp som det største partiet i Norge. Betyr det at Trygve Slagsvold Vedum kan bli statsminister? Videre gjør sterk boligprisoppgang sjeføkonomene stadig mer bekymret. Nå frykter de at nordmenn kjøper for dyre boliger, og spår renten opp allerede neste år. Vi er også innom corona, vaksinering og julefeiring. Før vi avslutter med fredagens største nyhet: visesentralbanksjef Jon Nicolaisen må gå av.

Ukens heteste tema i «Uken oppsummert» er at Senterpartiet seiler opp som det største partiet i Norge, forbi både Arbeiderpartiet og Høyre. Betyr det at Sps partileder kan bli statsminister?

– Trygve Slagsvold Vedum er en god partileder, han er smart, sier Trygve Hegnar.

– Han smiler alltid, er alltid blid, alltid på offensiven, og er ganske frekk.

Ifølge Hegnar har Slagsvold Vedum alt med seg nå, og skulle Senterpartiet øke til en oppslutning på 25 prosent når man kommer til regjeringsforhandlingene til høsten, og Arbeiderpartiet ligger på 18–19 prosent – «det dårligste resultatet ever» – kan det tenkes at Sp sier at de nå er så store i forhold til Ap at de vil ha statsministeren.

Hegnar har også en klar idé om hvem som blir utenriksminister og finansminister etter neste års stortingsvalg, og dessuten hvem som feirer Slagsvold Vedums fremskritt:

– Det som er helt sikkert: Bønda får det bedre!

  • Se hele «Uken oppsummert» øverst i saken, eller hør det på podcast:

– Regjeringen er landets bamser

Tidligere fredag kom regjeringen og helseminister Bent Høie (H) med sin vaksineplan, som innebærer at 1,2 millioner nordmenn vil kunne få vaksine. Høie sier vi kan få en helt annen påske enn årets, og at sommeren 2021 kan bli mer normal.

– Han sier så mye rart. Han blander seg opp i alt mulig rart. At han orker, sier Hegnar.

Før påske er det jul, en høytid for nærhet. Regjeringens anbefalinger tillater to anledninger med inntil ti gjester hver.

– Det er så søtt. Altså, den regjeringen er jo så herlig, og Bent Høie… De er jo så gode og søte, så bamsete, sier Hegnar.

– Det er bamsepolitikk å være søte med folk og si «se hvor snille vi er», sier han, og omtaler regjeringen som «landets bamser».

Fredagens største nyhet

En enda større nyhet fredag var imidlertid visesentralbanksjef Jon Nicolaisens umiddelbare avgang. Nicolaisen har gått på dagen fordi han har kinesisk kone, som bor i Kina.

Hegnar mener dette er en kjempenyhet, men også at dette må ha vært kjent lenge:

– Giftet han seg i går?!

Uenig med ekspertene

Et annet tema som tas opp, er det uvanlig hete boligmarkedet. I Oslo har prisene steget 10,4 prosent.

Hegnar mener dette er mye, og blant sjeføkonomer er det stadig mer bekymring. De frykter nå at nordmenn kjøper for dyre boliger, og spår renteoppgang allerede neste år. Dette mener Hegnar er å overdrive:

– Disse makroøkonomene, de er rimelig sikre på – tror ganske sterkt – at renten skal opp til neste år. Det tror ikke jeg.