<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus høyner kursmålet med 45 prosent

Fearnley Securities synes Bakkafrost-aksjen «har løpt i forkant», men ser samtidig flere triggere for den færøyske oppdrettskjempen.

Publisert 16. feb. 2021
Oppdatert 16. feb. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord
TALL OM EN UKE: Bakkafrost og konsernsjef Regin Jacobsen presenterer kvartalstall neste tirsdag. Foto: Finansavisen

 

Fearnley Securities har høynet kursmålet for Bakkafrost-aksjen fra 475 til 690 kroner, og samtidig gjentatt en hold-anbefaling, ifølge TDN Direkt.

Mandag endte Bakkafrost-aksjen på 626 kroner. Den er ned drøyt 7 prosent det seneste året.

Nylig ble den nedgradert av DNB Markets , mens SEB-analytiker Bent Rølland har løftet den frem som en av sine anbefalinger i sektoren.

I en oppdatering tirsdag estimerer Fearnley en betydelig lønnsomhetsforbedring i 2022, men meglerhuset vurderer at aksjen har løpt i forkant, ifølge nyhetsbyrået.

Triggere

For inneværende år mener Fearnley Securities at å oppnå volumvekst på Færøyene og i Skottland, samt lavere kostnader i Skottland, er triggere for Bakkafrost. Risikoen her er etter meglerhusets syn mot nedsiden.

Videre peker meglerhuset på muligheten for at premiumen på stor fisk kommer tilbake, fra dagens rabatt, og at dette også kan være en trigger.

Dette ventes imidlertid ikke å inntreffe før coronavaksineringen tar seg opp og etterspørselen fra restaurantbransjen øker igjen.

Uke til tall

Neste tirsdag kommer Bakkafrost med tallene for fjerde kvartal.

Fearnley Securities venter da et operasjonelt driftsresultat på 164 millioner danske kroner fra den færøyske laksegiganten, ifølge nyhetsbyrået.

Samme resultat viste 415 millioner i fjerde kvartal 2019.

Ifølge Infront har åtte av ti analytikere som dekker Bakkafrost, en hold-anbefaling for aksjen. Én sier kjøp, mens én sier selg.