<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Går inn i Formel 1

Hollywood-stjernen Ryan Reynolds er med i en amerikansk investorgruppe som spytter inn 200 millioner euro i Formel 1-laget Alpine Racing.

Publisert 26. juni 2023
Oppdatert 26. juni 2023
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 517 ord
LIKER RASKE BILER: Ryan Reynolds. Foto: NTB

En amerikansk investorgruppe bestående av blant andre Hollywood-stjernen Ryan Reynolds har gått inn med 200 millioner euro i Alpine Racing, kunngjorde det britiskbaserte Formel 1-lagets morselskap Renault ifølge flere internasjonale medier mandag.

FÅR AMERIKANSKE MEDEIERE: Det Renault-dominerte Formel 1-laget Alpine, der franske Esteban Ocon er en av førerne. Foto: NTB

Gruppen som omfatter Otro Capital og RedBird Capital Partners foruten Reynolds-dominerte Maximum Effort Investments tar en eierandel på 24 prosent, noe som priser Alpine til 833 millioner euro eller 9,8 milliarder norske kroner.

Renault understreker at investeringen kun dreier seg om Formel 1-laget, og ikke motordivisjonen Viry som forblir heleid av det franske bilkonsernet. Mandagens kunngjøring kommer samtidig som at Alpine går ut med et mål om å nå 8 milliarder euro i inntekter i 2030 og «breakeven» i 2026.

– En akselerator

Den ordinære bilvirksomheten i Alpine tar sikte på å utvikle en høyytelsesplattform for helelektriske sportsbiler. Plattformen skal legge grunnlaget for en portefølje på syv modeller inklusive en fremtidig roadster og den splitter nye A310.

FORNØYD: Renault-sjef Luca de Meo. Foto: NTB

– Formel 1 og Alpine er strategiske eiendeler for oss. De siste to årene har vi gjenopplivet Alpine ved å dra nytte av den ikoniske A110-sportsbilen, og vi har styrket satsingen ved å gå inn i Formel 1 der målet er å bli en konkurrent om mesterskapet. Dette partnerskapet vil akselerere utviklingen av Alpine F1 ved å diversifisere inntektskildene og øke merkeverdien, sier Renault-sjef Luca de Meo i en kommentar.

Alpine er så langt i år på 5. plass i konstruktørmesterskapet i Formel 1, én plass lavere enn laget klarte i 2022-sesongen.

God for milliarder

Investorgruppen som nå går inn i Alpine har tidligere jobbet med NFL-laget Dallas Cowboys, den franske fotballklubben Toulouse og walisiske Wrexham. Sistnevnte ble kjøpt av Reynolds i 2020 i kompaniskap med skuespillerkollega og Maximum Effort-medeier Rob McElhenney, og i vår kunne duoen juble for at klubben rykket opp igjen til fjerde og laveste nivå i engelsk proffotball etter et opphold på 15 år.

Reynolds skal ifølge Celebrity Net Worth være god for 350 millioner dollar, etter at mobilselskapet Mint Mobile i mars i år ble kjøpt av T-Mobile for 1,35 milliarder dollar. Med en eierandel på, etter sigende, 25 prosent kunne skuespilleren cashe inn over 300 millioner dollar.

«Deadpool»-stjernen tjente også gode penger da Davos Brands, der han har en eierandel, solgte Aviation American Gin og flere andre brennevinsmerker til Diageo for 610 millioner dollar i 2020.