<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
ost
Tine tar kampen mot importost – investerer 55 millioner kroner i nytt ysteri
Tine tar opp kampen mot importost og satser 55 millioner kroner på et nytt ysteri på Dovre for å doble produksjonen av norsk camembert og brie.
Her lages osten som har hatt en eksplosiv vekst i Norge
Nordmenn får ikke nok av parmesan. Både osten, og dens opphavsby Parma, fortsetter å fascinere og på fire år er forbruket doblet og vi spiser nesten en kvart kilo hver i året. Mer av den burde du spise i Parma.  
Norsk ostekvote godkjent i WTO
Verdens handelsorganisasjon (WTO) har godkjent den norske oppdelingen av ostekvoten. Av importkvoten på 2.480 tonn er 299 tonn tildelt Storbritannia.
Den urbane budeia
Hun hadde ikke råd til bondegård og startet et ysteri midt i byen. Resultatet ble så bra at osten hennes har vært en egen rett på Maaemo i flere år, og det er kø for å kjøpe de prisbelønte ostene fra Stavanger Ysteri.
Semantisk lureri
Tine investerer 50 millioner i meieri
Tine investerer 50 millioner kroner og dobler produksjonskapasiteten ved meieriet på Dovre. Nå vil meierigiganten ta opp kampen mot importert hvitmuggost.
Dyreste mat på fem år – dette løfter prisene
De globale matprisene nådde i desember det høyeste nivået siden 2014. Sterk etterspørsel etter biodrivstoff sendte prisene på palmeolje og sukker til værs.