<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
AVBREKK: Crêperie de Mari gir et fint avbrekk på hjemmekontoret, men mangler det lille ekstra.  Foto: Finansavisen

Franske pannekaker fra Grünerløkka

En crêpe kan være det du trenger for å komme deg vekk fra brødskivene på hjemmekontoret.

Publisert 21. mai 2021 kl. 20.53
Oppdatert 23. mai 2021 klokken 09.27
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 814 ord

I 2010 åpnet restauranten Crêperie de Mari dørene i populære Torggata. To år senere flyttet de til Thorvald Meyers gate på Grünerløkka. I dag holder spisestedet stengt for servering, i likhet med alle andre serveringssteder. Men de tilbyr takeaway fra morgen til kveld, med levering av gjengangerne Wolt og Foodora.

Crêperie de Mari 

 

Crêperie de Mari på Grünerløkka byr på både søte og salte crêpes. En god og velsmakende lunsj eller middag, men som nok egner seg bedre i restauranten enn som takeaway. Praktisk med lange åpningstider.

  • Sted: Thorvald Meyers gate 63-67, 0552 Oslo. 
  • Pris lunsjretter: 140 til 169 kroner. 
  • Besøkt: 19. mai, 2021. 
  • Terningkast: 4. 

Som navnet tilsier byr de på franske crêpes. Med andre ord tynne pannekaker. Menyen er delt inn i to kategorier; søte og salte crêpes til henholdsvis dessert eller hovedrett.

Lun chevre veier opp

Long og Short bestiller crêpen hjem til hvert sitt hjemmekontor en tirsdag formiddag. 

ENKELT OG GREIT: Maten blir levert i enkle, små pappesker. Foto: Finansavisen

Long går for crêpen som har fått navnet «Fjellet», og inneholder chevre, karamelliserte valnøtter, honning, hvitløk, salat, cherrytomater og tørkede tranebær. Det hele blir levert i enkle, brune pappesker og pannekakene ligger pent dandert i bunnen av eskene.

– Jeg var spent på hvordan de hadde holdt seg gjennom transporten, men det ser ut til å ha gått overraskende greit, sier Long i det maten blir levert på døren. 

Det er en rikelig porsjon, og crêpen bugner over av lun ost og grønnsaker.

– Selve pannekaken er litt for tykk, etter min mening. Den kunne også hatt mer smak. Dette gir dessverre ikke assosiasjoner til crêpes slik det serveres i Frankrike, sier Long underveis i måltidet. 

BÅDE OG: Fyllet er velsmakende, men selve pannekaken skulle vært tynnere. Foto: Finansavisen

– Fyllet er på sin side godt. Chevren er smaksrik, og jeg er glad den fortsatt er lun og god. Valnøttene er crispy og honningen fungerer som en god og søt motvekt til salaten og tomatene, fortsetter hun.

– Totalt sett smaker dette godt, men dessverre litt kjedelig.

Fransk taco?

Shorts crêpe er fullstappet av mozzarella, kylling, pesto og salat – og fortsatt varm i det den lander på hjemmekontoret. På toppen er det mengder av god balsamico. Short la til et alltid vellykket tilbehør: ekstra avokado.

– Mye mat det her, uttaler Short med kniv og gaffel i hendene. 

EKSTRA: Crêperie de Mari lar kunden legge til ekstra tilbehør, som her; en avokado. Foto: Finansavisen

Han slurper til en limonade fra drikkeutvalget, som forøvrig ikke inneholder så mye annen moro enn Tøyencola og rosa limonade i tillegg til «the usual suspects». 

Selve crêpen er ikke spesielt søt eller upassende, og vektes dermed mer mot lunsj enn dessert – slik det skal være. 

– Det passer veldig bra med en søt balsamico til kylling og litt salt på toppen, fortsetter han.

Totalpakken er digg. Men kyllingen faller innenfor den noe tørre kategorien.

– En over gjennomsnittet god lunsj, men jeg savner mer punch og vilje til å prøve å gå den ekstra milen.

OVER SNITT: Lunsjkameratene synes crêpene er over gjennomsnittet, men ikke helt på toppnivå. Foto: Finansavisen

På de fleste rettene i menyen kan man legge til egne ønsker i tillegg til standardingrediensene.

– Det er alltid en bonus om man selv tror man vet bedre enn restauranten. Sånn sett blir det en slags fransk taco.  

Nutella-bonanza

Som dessert gikk Long for en variant med nutella og jordbær. Ifølge leveringstjenesten Wolt skal det være en av de mest populære variantene.

– Jordbærene har gjort det hele litt vannete, men nutellaen er god. Også her er crêpen en smule for tjukk og kjedelig i smaken, men det gode tilbehøret veier opp for det i denne desserten, sier Long.

DESSERT: Restauranten på Grünerløkka byr på både søte og salte crêpes. Foto: Finansavisen

Short bestilte en hakket enklere versjon fra dessertmenyen, uten jordbær. Toppet med litt melis.

– Det er i det minste mye denne av nutellaen da, sier han. 

– Og selv om den kanskje hadde vært hakket hvassere smaksmessig om de la til egen sjokoladesaus er jo nutella en sikker oppskrift på noe digg – spesielt om man er yngre enn 14 år.

Egner seg best på restaurant

På Wolt skriver Crêperie de Mari at de serverer «French cuisine at its finest». 

SJOKOLADEPÅLEGG: Mange av dessertvariantene inneholder sjokoladepålegget nutella. Foto: Finansavisen

– De legger lista høyt ved å reklamere med noe sånt. Og dessverre er jeg ikke enig i den påstanden. En god lunsj uten tvil, men crêpes er nok noe som egner seg best på restaurant, når pannekaken er nystekt. Også har de litt å jobbe med, for å få crêpen like tynn som den faktisk skal være, sier Long.