Spetalen-aksje rett til topps

Røkke-datter skyter fart etter gigantsamarbeid og Spetalens nysatsing likeså etter euforisk analyse.

KLATRER: Kjell Inge Røkke-datter Akastor klatrer etter samarbeid. Foto: Eivind Yggeseth
Børsoppdatering

Oslo Børs åpner ned tirsdag. 

Et par minutter etter handelen startet står hovedindeksen i 1026,19 poeng, ned 0,19 prosent.

Bevegelser

Røkke-datter Akastor inngikk i morgentimene i dag avtale med oljegigant Baker Hughes. Selskapene skal lage et globalt offshore drilling-selskap som vil bli av anselig størrelse.  

Horisont Energi har høstet kjøpsanbefaling av Fearnley-topp Espen Landmark Fjermestad. Analytikeren ser åttedobling av aksjen som domineres av Øystein Stray Spetalen.

«New Blue Chip on the Block», skriver analysesjef Fjermestad i analysen.  

Questerre har bedt om rapport fra en uavhengig aktør angående hydrogensatsing i Quebec. Rapporten ga meget positive tilbakemeldinger.

– Blir en game-changer, sier Michael Binnion, adm. direktør i Questerre.  

EAM Solar la frem tall for fjerde kvartal i morgentimene tirsdag som viste blodrød bunnlinje.  

BW LPG får kursmålet kuttet av tre meglerhus tirsdag morgen etter et svakt fjerde kvartal.  

NRC Group fikk kontrakt terminert av myndighetene i Finland etter feil i saksbehandlingen. Aksjen faller 5 prosent i åpningsminuttene.  

Thin Film Electronics faller etter at selskapet i går kveld annonserte at det ville hente 60 millioner kroner i en emisjon for å øke produksjonen av mikrobatterier. THIN

Oljeprisen

Et fat brentolje koster i skrivende stund 63,07 dollar pr. fat, 0,4 prosent ned, mens WTI-oljen faller 0,2 prosent til 60,11 dollar pr. fat. Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 64,76 dollar da Oslo Børs stengte i går.

Fallet startet i forrige uke etter at investorene har frigjort longposisjonene sine på rykter knyttet til at OPEC muligens vil øke globalt tilbud denne uken. Det verserer også rykter om at den kinesiske etterspørselen faller.

– Oljeprisene er under press som følge av investorene posisjonerer seg inn mot OPEC-møtet, sier Hiroyuki Kikukawa, direktør for forskning ved Nissan Securities, til CNBC.

OPEC+ møtes på torsdag og kan øke produksjonen med så mye som 1,5 millioner fat pr. dag. Produksjonen falt i februar etter et frivillig kutt i produksjonen av Saudi-Arabia.

Sentimentet i markedet faller imidlertid også på grunn av svake industritall fra Kina. Tallene viste laveste nivåer på ni måneder i februar, som kan begrense etterspørselen i Kina og legge ytterligere press på oljeprisen.