<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Nå er det mulig å ta på seg investeringsbrillene

Prosafe, Trøim- og Fredriksen-aksjer nyter godt av et sterkt marked går rett til topps: – Nå er det mulig å ta på seg investeringsbrillene, sier analytiker.

Publisert 3. mai 2021 kl. 12.40
Oppdatert 3. mai 2021 klokken 12.58
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 532 ord
OPP: Tor Olav Trøim-aksjen Borr Drilling stiger mandag. Foto: Leikny Havik Skjærseth

Finansavisen sendte ut et push-varsel der det sto at Trøim-aksje gikk til topps. Det var feil. Fredriksen-dominerte Northern Drilling steg mest; Borr stiger like over 7 prosent på en foreløpig 5. plass. FA beklager feilen.

Oslo Børs åpnet ned mandag, men har snudd i grønt utover dagen.

Ved lunsjtider står hovedindeksen i 1.079,48 poeng, opp 0,29 prosent. Så langt i dag er det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2 milliarder kroner.

I grønt

Riggaksjer gjør det skarpt på børs i det siste og Dovre-folvater Stig Myrseth ser lys i enden av tunnelen, og han mener at det etter et syv år langt mareritt kan bunnpunktet for riggsektoren endelig skimtes.

– Nå er det igjen mulig å ta på seg investeringsbrillene, sier han.

John Fredriksen-dominerte Northern Drilling nyter godt av et sterkt riggmarked og skyter til topps mandag. Aksjen har gjort det meget sterkt den siste tiden, og er opp hele 237 prosent siden nyttår. 

Søndag gjorde Finansavisen en teknisk analyse av Fredriksen-aksjen. Skal den opp til gamle høyder må den dobles og litt til, og spørsmålet er om det er mulig.  

Borr Drilling stiger også etter som følge av godt marked.  

Prosafe skjøt i halv ett-tiden opp over 30 prosent. Det er ingen nyheter som bidrar til oppturen.  

Ocean Sun la frem tallene for første kvartal mandag morgen og kunne melde om solid kontantbeholdning. Konsernsjef Børge Bjørneklett i Ocean Sun tror det er sannsynlig at de tre siste ringene som skal installeres ved Statkrafts anlegg i Albania blir installert i løpet av sommeren.  

Torsdag skrev Finansavisen at Øystein Stray Spetalen har med aksjer og opsjoner tjent 650 millioner på ni eventyrlige børsdager i Bergen Carbon Solutions. Aksjen falt 32,1 prosent på fredag, til 42,0 kroner, men tar igjen noe av det tapte mandag.  

Teknologiselskapet Induct merket pandemien i første kvartal og topplinjen falt 30 prosent fra samme periode i fjor. Aksjen faller på nyheten. INDUCT

Nordic Semiconductor -aksjen har gått som et godstog på børsen i år, og er opp 52 prosent i 2021. Aksjen har bidratt til at IT-indeksen har knust samtlige sektorindekser på Oslo Børs, og på fredag fikk DNB-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen svaret på spekulasjonene rundt Apple.  

I rødt

Finanstilsynet opprettholder overtredelsesgebyret til DNB på 400 millioner kroner for mangelfull etterlevelse av hvitvaskingsloven. Det sendte aksjen nedover fra start, men har nå snudd opp.  

Oljemyggen Zenith Energy går tilbake på børs mandag. Før helgen sikret selskapet seg to oljefelt for 100 dollar.  

Scatec falt 11,0 prosent til 224,5 kroner fredag etter å ha lagt frem resultatene for første kvartal. Selskapet mer enn doblet produksjonen, men analytikere pekte på at nedgangen skyldes at det i kvartalsrapporten fremgikk at Scatec er i brudd med lånebetingelser i Ukraina. Nedturen fortsetter for energiaksjen mandag.  

Olje

Brent-oljen er mandag ned 0,3 prosent til 66,50 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,1 prosent til 63,50 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 66,62 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

Det dårlige sentimentet i oljemarkedet kan i stor grad tilskrives smittesituasjonen i India, som mandag rapporterte om over 300.000 nye smittetilfeller for tolvte dag på rad.

Analytikere i ING peker på at smittetoppen i landet enda ikke er nådd, og at de venter en ytterligere nedside i drivstoffetterspørselen i mai, som allerede har falt rundt 6,3 prosent i april.