Sprek Spetalen-favoritt på oljetung børs

Coronafrykten tynger markedene.

Markedskommentarer

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 862,96 torsdag, etter en nedgang på 1,67 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.720 millioner kroner.

Wall Street fortsetter den nedadgående trenden fra i går, og pilene peker rett ned fra start.

Toneangivende Europa-børser ser også rødt. Tyske DAX faller tre prosent, mens franske CAC 40 og britiske FTSE 100 er ned hhv. 2,3 og 2,5 prosent.

Det er først og fremst utviklingen i coronasmitte i Europa som bekymrer investorene. Frankrike har erklært nasjonal nødsituasjon, mens Storbritannia ser ut til å gå mot ny nasjonal lockdown. Samtidig har Tyskland strammet inn sine restriksjoner.

Europa har nå over 7,2 millioner bekreftede coronasmittetilfeller, ifølge WHO. 

I tillegg svinner håpet for vedtak av en krisepakke i Kongressen før presidentvalget i USA.

Mørkerøde oljepriser 

Corona legger også en demper på oljemarkedet, der oljeprisene faller markant etter tre strake dager med oppgang.

Brent-oljen er ned 3,0 prosent til 42,03 dollar, som er ned fra rundt 42,95 dollar fatet da Oslo Børs stengte i går.

WTI-oljen er ned 3,3 prosent til 39,97 dollar fatet.

OPECs generalsekretær Mohammed Barkindo sier ifølge Reuters torsdag et OPEC+ vil sikre at oljeprisen ikke skal falle når de møtes i november.

– Vi må være realistiske om at innhentingen ikke har tatt seg opp i det samme tempoet som vi forventet tidligere i år, sier han.

På Oslo Børs falt Equinor   1,6 prosent til 132,20 kroner og Aker BP AKERBP 2,6 prosent til 149,05 kroner.

Mye REC-nytt – aksjen opp

Brorparten av de mest omsatte så rødt, og vi merker oss Nel   som falt 5,6 prosent til 18,96 kroner på dagens høyeste volum.

Nest mest omsatt var REC Silicon REC , som spratt opp ytterligere 6,0 prosent til 12,06 kroner etter dagens melding om eiendomsskatteforlik ved Moses Lake i USA, hvor selskapet estimerer 100 millioner i årlige inntekter fra produksjonsanlegget.

Gårsdagens milliardemisjon, som ble gjort på kurs 10,80 kroner, ble «betydelig overtegnet».

Vi tar også med at styreleder Anette Malm Justad har kjøpt sine 30.000 første aksjer i selskapet.

Kahoot! til ny all-time high

På den positive siden finner vi for øvrig Merkur Market-noterte Kahoot! KAHOOT-ME , som fortsetter den sterke utviklingen og stiger til stadig nye høyder etter at tungvekteren Softbank kom inn på eiersiden tidligere denne uken.

Aksjen var på det høyeste i dag oppe i 64,90 kroner, som da er ny all-time high. Sluttkursen på 60,30 kroner tilsvarer likevel en oppgang på 2,2 prosent i dagens handel. Dette priser selskapet med Jan Haudemann-Andersen som storaksjonær til over 24 milliarder kroner. 

Mowi   falt 0,5 prosent til 168,25 kroner etter midlertidige, men gode tall for tredje kvartal. Analytikerne likte likevel tallene, og Danske Bank Markets reagerte med å høyne kursmålet.

Blant øvrige negative tungvektere falt Yara   , DNB   , Storebrand STB, Norsk Hydro   og Orkla   1-2 prosent.

Spetalen-favoritt til topps

I toppen av taperlisten falt Targovax    20,0 prosent til 6,92 kroner. Aksjen ble i dag omsatt eks. reparasjonsemisjonen.

Tegningsrettene i SAS-aksjen stupte nok en gang, i dag med nærmere bestemt 31 prosent til 6,9 øre.

Blant de nærmeste fulgte Scana Industrier   på minus 11,6 prosent til 3,36 kroner og Merkur-noterte Exact Therapeutics med et fall på 10,0 prosent til 31,50 kroner.

Vi tar også med at Kongsberg Automotive   falt 8,8 prosent til 17,9 øre. Merkur-noterte Baltic Sea Properties BSP-ME preges av en maktkamp i disse dager, og i dag gikk aksjen tilbake 8,3 prosent til 2,00 kroner.

I andre enden finner vi Goodtech   , som spratt opp 9,1 prosent til 14,40 kroner etter å ha meldt om en havvindkontrakt med Wood. Øystein Stray Spetalen har sust opp på eiersiden de seneste ukene, og er nå fjerde største investor med 1,6 millioner aksjer.

Thin Film Electronics THIN steg 11,6 prosent til 41,8 øre etter sin melding om en vellykket demonstrasjon.

Merkur-noterte River iGaming RIVER-ME yppet seg med en oppgang på 10,0 prosent til 13,20 kroner. Gründer Morten Klein mener det tilsier en ekstrem vekst i gaming at 96 prosent av amerikansk ungdom driver med det.