<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Dette mener hun er avgjørende for å lykkes med bærekraft

I artikkelserien Bak Fasaden blir vi kjent med de ansatte i kunnskapsbedriften EY. Denne gangen er det Louise Petri sin tur, Director i EY-Parthenon innen Strategy & Transactions.

Hun har bodd i Norge i snart 12 år, men har enda ingen konkrete planer om å returnere til hjemlandet. Louise Petri stortrives i EY, og forteller entusiastisk om jobben hun nylig startet i.

–Å gå inn dørene hos EY i Oslo er som å gå inn i et enormt kompetansehus – ikke kun lokalt, men også globalt sett. På den korte tiden jeg har vært her opplever jeg daglig hvordan ekspertise på tvers av faglige enheter, sektorer og geografi bringes til bords. Det er en kultur der man vil kundene og hverandre det beste og det er utrolig motiverende å være en del av et team som alltid går the extra mile.

Louise er selv med på å styrke kompetansehuset med sin erfaring som tidligere management konsulent på tvers av Norden og en årrekke innen business management i norsk finansbransje. I EY har hun blitt en del av EY-Parthenon teamet som med dyp sektorkompetanse og erfaring bistår kunder innen virksomhetsstrategi, value creation, transaksjonsstrategi og due diligence prosesser.

Er du på jakt etter nye muligheter? Les mer her

Mål om en bærekraftig fremtid

Med en Master fra Handelshøjskolen i København i innovasjon og forretningsutvikling, med fokus på strategi og bærekraft, ble fundamentet lagt for det hun driver med i dag.

– Man kan ikke bare prate om virksomhetsstrategi i dag uten også å prate om teknologi og bærekraft. Selskapers levetid er betraktelig redusert de seneste tiårene. Selskap er avhengig av å kontinuerlig fornye seg og inngå i nye konstellasjoner av samarbeid for å være relevante i markedet og økosystemet de er en del av. Datadreven og digital innovasjon har revolusjonert mange sektorer allerede, og er dessuten helt avgjørende for å lykkes med bærekraft. Teknologi og bærekraft henger tett sammen!

Louise fortsetter: 

– Bærekraft er særlig interessant fordi det er en driver for endring, men i høyere grad også er selve målet. ESG, altså forhold relatert til Environment, Social og Governance har virkelig trådt inn i styre- og ledelsesgangene. Dels motivert av økende lovkrav og forventninger fra forbrukere, men også fordi det er et genuint ønske om å bidra og gjøre noe godt. Det gjelder både hos store som små bedrifter, og ikke minst hos investeringsbanker, fond og Private Equity firmaer som er viktige pådrivere for å lykkes med en bærekraftig omstilling, som det samtidig er sunn forretning i.

Det avgjørende for å lykkes med bærekraft er ifølge Louise at det skal være tydelig drevet fra ledelsen, at man tør sette seg konkrete mål og se virksomheten inn i et sirkulært perspektiv. Hun mener bærekraft må inn i alle beslutningsprosesser som treffes - store som små. 

– Det vil si at man ikke bare snakker om bærekraft, men faktisk også handler ut fra det ved enhver anledning. Og når ledere går foran med et godt eksempel, ja så er det lettere og for så vidt også forventet at alle er med på å omsette det operasjonelt, sier Louise, og fortsetter:

– «Problems cannot be solved with the same mindset that created them” sa antakeligvis Einstein. Det handler om å gi plass til en annen måte å tenke på, å inngå partnerskap og samarbeid for å kunne drive endring inn i det «systemet» man er en del av og å se muligheter i nye. Men det er ikke lett, for i blant krever det harde beslutninger. Beslutninger som kan gjøre vondt på den økonomiske bunnlinjen på kort sikt, men som er avgjørende for å lykkes med positiv utvikling på både den økonomiske, miljømessige og sosiale bunnlinjen på lang sikt.

På spørsmålet om hvordan bærekraft og transaksjonsstrategi henger sammen svarer Louise at ESG nå mer naturlig kommer i fokus når bedrifter enten skal kjøpe opp, utskille, slå sammen eller på andre måter utvikle virksomheten. Det er snakk om store investeringsbeslutninger, hvor ESG due diligence kvantifiserer konkrete risiko og muligheter, som kan ha betydelig effekt på samlet vurdering og verdsettelse. 

Dette foregår ifølge Louise i tett samspill med EY’s Climate Change and Sustainability team, som er navet av eksperter innen bærekraftsområdet i EY. 

–EY har lenge vært kjent for arbeidet sitt innen bærekraft, så jeg hadde god kjennskap til hva jeg gikk til, forteller hun.

Selv opplever hun at EY er en del av løsningen, når det gjelder de store utfordringer verden og hva bedrifter står overfor innen energi, transport, varehandel, infrastruktur med mer.

EY’s purpose «building a better working world» er noe som står i sterkt i fokus. Dels igjennom de konkrete kundeprojekter, men også via tiltak som EY Ripples, EY sitt Corporate responsibility program og EY Amplifier, som er EY sitt akselerator program for start-ups. 

Når man er en såpass stor global arbeidsgiver som EY, har man samlet sett stor påvirkningskraft. Louise synes det er gledelig at man tar ansvar for egen butikk, og forteller at EY i 2021 ble carbon negative og er godt på vei til net-zero i 2025. Dette er et fokus som er høyt på listen hos mange bedrifter. 

Vil du bli en del av EY? Se de spennende karrieremulighetene her


Deilig å være dansk i Norge

Omstillingen fra å jobbe i dansk næringsliv kontra det norske, har vært uproblematisk, foruten de innledningsvis språklige misforståelse som det var noen av. 

– Det er lett å se når folk detter av på det danske eller når ord har en annen betydning, og da slår jeg om til en litt mer hybrid, men mindre pen løsning, ler hun. Hun trives ellers godt med den norske arbeidskulturen.

–Her får man ting gjort. Man er direkte, nytenkende og god på langsiktig relasjonsbygging. Nordmenn innbyder til tillit, som er en viktig byggekloss for samarbeid og for å lykkes med å komme raskt i mål når beslutninger treffes.

Omstillingen har nok også kommet lett, for hun beskriver seg selv som nysgjerrig av natur og en som alltid har søkt andre perspektiver enn eget utgangspunkt.

– Jeg har studert og arbeidet i utlandet, primært i Asia og Nord-Amerika, så jeg trives ekstra godt i EY fordi jeg opplever at den internasjonale og globale kulturen og nettverk står sterkt i selskapet.

Når det kommer til den interne kulturen og tilnærmingen til karriereutvikling oppleves den som fremoverlent.
–Har du felt du er interessert i, så legger vi en plan for å komme dit i form av konkrete kundeprosjekter, relevant trening i tillegg til tilrettelegging av karriereveier nasjonalt og internasjonalt. Det handler om å se den enkelte, når vi har som mål å tiltrekke og utvikle de beste talentene.

Louise forteller også at EY har fokus på trivsel, mental og fysisk helse, og at man skal føle at man har kontroll over egen hverdag.

– For meg personlig er det viktig med fleksibilitet og tillitt i hverdagen slik at livet kan gå opp.

Når hun har fri fra jobb, bruker hun mye tid på opplevelser med familien, og prioriterer venner og en aktiv livsstil. Siden hun traff sin bedre halvdel på hjemmebane i Danmark har de fått tre barn i Norge, men feriene går ofte til Danmark for å besøke familie og venner.

–Han fikk lokket meg opp til de norske fjellene, og vi ble værende i Oslo. Nå elsker jeg å bo her. Den dansk-norske dimensjon lever jeg med andre ord godt med, både forretningsmessig og privat. Også når det gjelder fotball- og håndball-landskamper. Da er det bare å stålsette seg til høye forventninger og mye engasjement på begge sider i hjemmet, og da er det ekstra gøy å være dansk i Norge, avslutter hun.

Vil du bli en del av EY? Se de spennende karrieremulighetene her

Annonsørinnhold