<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny analyse setter fart på shippingaksje

Hovedindeksen ligger omtrent flatt i lunsjtider torsdag. Containerrederi er blant aksjene som trekker opp, mens Kahoot tynger.

    Publisert 24. juni 2021 kl. 12.14
    Oppdatert 24. juni 2021 klokken 13.17
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 439 ord
    CONTAINEROPPGANG: Her et containerskip i Shanghai. Foto: Bloomberg

    Oslo Børs ligger nå nokså flatt, med hovedindeksen ned marginale 0,01 prosent til 1.132,98 poeng i lunsjtider. Omsetningen av aksjer og egenkapitalbevis er bare på rundt 1,9 milliarder kroner.

    Stadig er det Kahoot og investor Jan Haudemann-Andersens storsalg som utmerker seg blant de mest omsatte aksjene. Haudemann-Andersen har solgt 12 millioner aksjer , men analytiker peker på at det fortsatt gjenstår titalls millioner aksjer som trolig skal ut over tid. KAHOT

    Børsnykommer SmartCraft er mest omsatt hittil. Programvareselskapet er forut for noteringen blitt priset til nær 3 milliarder kroner. Aksjen er på sin første handelsdag opp 2,4 prosent til 18,23 kroner.  

    Equinor stiger også torsdag, selv om oljeprisene nå peker noe ned. Brent-oljen er ned 0,1 prosent til 75,32 dollar pr. fat, mens WTI-oljen er ned 0,1 prosent til 73,15 dollar fatet. Ved børsslutt onsdag kostet Brent-oljen 75,72 dollar fatet. Aker BP er opp 0,6 prosent til 282,50 kroner.    

    OKEA stiger 1,0 prosent til 15,00 kroner, mens BW Energy faller 1,0 prosent til 26,16 kroner. DNO er ned 0,8 prosent til 10,37 kroner.      

    MPC Container Ships fortsetter sin oppgang, på høy omsetning. Containerrederiet kjøper Songa Container for omtrent 1,8 milliarder kroner , og har i ettertid hintet om utbytte.  

    Fearnleys Espen Landmark Fjermestad har vært litt på etterskudd, men nå øker han kursmålet med 130 prosent og sier «kjøp».

    Norwegian faller imidlertid tilbake etter oppgangen de seneste dagene. Kritikken har haglet etter onsdagens avsløringer om at tidligere Norwegian-sjef Jacob Schram og hans etterfølger Geir Karlsen skal ha fått en ekstrabonus på 11 millioner kroner hver av det tidligere styret, ledet av Niels Smedegaard. DNB Markets ser samtidig lyse utsikter for flyselskapet, og opererer med en kjøpsanbefaling.  

    Norsk Hydro stiger etter oppjusteringer av kursmål fra både Goldman Sachs og Morgan Stanley.  

    DNB stiger også, selv om det nå er kjent at Konkurransetilsynet vurderer å gripe inn i bankens oppkjøp av SbankenSbanken-kursen er derimot ned.   SBANK

    Nel faller 0,3 prosent til 17,89 kroner. Denne uken er det blitt kjent at hydrogenselskapet skal være med på å utvikle et hydrogenanlegg med fire tungvektere.  

    Helseselskapet Gentian Diagnostics, som har kunngjort en langsiktig omsetningsambisjon på en milliard kroner og som er i ferd med å bli overført til Oslo Børs' hovedliste, er blant aksjene som stiger mest i lunsjtider. Kursoppgangen er på 7,7 prosent til 70,00 kroner.  

    Lifecare , en annen helseaksje, er opp 5,9 prosent til 2,42 kroner. Diabetesselskapet har torsdag kunngjort et oppkjøp i Tyskland , og tidligere denne uken knyttet selskapet sterkere bånd med et engelsk universitet.  

    Aqua Bio Technology løftes dessuten, tross meldingen om større innsidesalg tidligere i dag. ABT